(gecamoufleerd) autisme: wanneer ondersteun je als ouder (te) veel?
dinsdag 6 mei om 19.30u
over de moeilijke balans tussen ondersteunen en loslaten bij kinderen met (gecamoufleerd) autisme

Doelgroep:
Voor (groot)ouders van kinderen en jongeren met (gecamoufleerd) autisme
Voor alle geïnteresseerden.
Inhoud
Wanneer het het opvoeden van je kinderen betreft, word je als ouder met advies om de oren geslagen. Bovendien zijn er een massa aan boeken op de markt die inspelen op dit thema. Als ouder zie je door de bomen het bos niet meer.
Maar wat wil jij als ouder voor jouw kind(eren)?
Wat voelt kloppend voor jou?
​​
In het webinar 'motiverend opvoeden' ga ik uitgebreid in op de drie psychologische basisbehoeften volgens de zelfdeterminatietheorie: autonomie, verbondenheid en competentie. We stellen dat kinderen en jongeren waarvan deze behoeften vervuld zijn als vanzelf hun innerlijk kompas volgen en evolueren naar een meer geïntegreerd en authentiek functioneren.
​
In dit webinar neem ik de basisbehoefte competentie verder onder de loep, specifiek voor kinderen en jongeren met (gecamoufleerd) autisme.
Als ouder wil je dat je kind zich competent mag voelen, dat het het gevoel mag hebben dat het zaken kan en dat het vanuit zijn talenten mag bijdragen aan het gezin en aan de maatschappij. Tegelijkertijd voel je aan dat je kind beperkingen heeft in het kunnen en in het aankunnen van zaken die voor andere kinderen moeiteloos lijken te lopen. Niet weinig is het schoolleven hier een voorbeeld van en wordt je kind op school geconfronteerd met over-bevraging. Wanneer er sprake is van gecamoufleerd autisme doet je kind bovendien alle moeite van de wereld om op school zijn moeilijkheden te verbergen en barst thuis mogelijks de bom.​
​
Als ouder voel je je kind feiloos aan. Als een evenwichtskunstenaar balanceer je op een dunne lijn tussen je kind voldoende ondersteunen en je kind loslaten, tussen het uitspreken van je verwachtingen en het vermijden van uitbarstingen, tussen spanning en ontspanning. Maar wat als je hierin vastloopt? Wat als je zelf het gevoel hebt voortdurend op de toppen van je tenen te lopen? Wat als je kind uiteindelijk zelf de touwtjes naar zich toe trekt en een grote invloed uitoefent op hoe het in het gezin loopt?
​
In dit webinar leg ik enkele valkuilen bloot en reik ik je als ouder handvaten aan zodat je meer harmonie kunt ervaren binnen je gezin. Zonder de bedoeling te hebben alles meteen op te lossen, zoomen we uit naar meer inzicht.
​
Praktisch
Dit webinar gaat door op dinsdag + mei om 19.30u. Het duurt een dik uur. Nadien is er nog de mogelijkheid om vragen te stellen.
De dag na het webinar ontvang je de opname. Deze blijft één week beschikbaar.​
​
​De investering voor dit webinar bedraagt 24,95 euro, de slides inbegrepen.
Wanneer je ook het webinar 'motiveren opvoeden' wenst te volgen, kan je beiden samen aankopen voor de prijs van 39,95 euro.